Szöul

2020.04.14. 08:56

Észak-Korea ismét rakétákat lőtt ki az ország keleti partjáról

A harceszközöket Vonszan városának térségéből indíthatták, és 150 kilométert tettek meg, mielőtt a Japán-tengerbe csapódtak.

Észak-Korea több azonosítatlan lövedéket, vélhetően rakétát lőtt ki az ország keleti partjáról kedd reggel – közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága.

A közlemény szerint a harceszközöket – amelyeket Dél-Korea rövid hatótávolságú rakétáknak minősített – Vonszan városának térségéből indíthatták, és 150 kilométert tettek meg, mielőtt a Japán-tengerbe csapódtak.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a kedd reggeli műveletet Phenjan egy nappal Észak-Korea első kommunista vezetője, Kim Ir Szen születésnapja, illetve az ugyancsak szerdán tartandó dél-koreai parlamenti választások előtt hajtotta végre.

Észak-Korea tavaly 13 alkalommal végzett kísérleti rakétaindítást, miközben a nukleáris fegyvereinek leszereléséről az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásai megrekedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!