Niedermüller-ügy

2020.01.30. 16:30

Huth Gergely a tüntetésről: mi vagyunk a hangos többség!

A Pesti Srácok (PS) főszerkesztője az Origónak adott interjújában azt mondta: a polgári tábornak még most kell hallatnia a hangját, mielőtt itthon is a napi politikai gyakorlat részévé válik a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek elnyomása.

Budapest, 2017. május 6. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselõ és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselõcsoportja Európa jövõje címû konferenciáján tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. május 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Huth Gergely, aki a Niedermüller Péter elleni, ma 17 órakor kezdődő tüntetés műsorvezetője lesz, az Origónak kijelentette, hogy a Budapest, VII. kerületi polgármester Niedermüller megnyilvánulása messze túlmutat egy ostoba ember gyalázkodásán, amely egyébként szerinte hétköznapi jelenség mostanság. Úgy látja, ennél jóval többről van szó, ugyanis a politikus egy globális hálózat része. „Niedermüller Péter elszólta magát: kiderült, hogy annak a hálózatnak a része, amely a fehér keresztény európai embert legyőzendő ellenségnek tekinti, és amely azon mesterkedik, hogy összekeverje Európa lakosságát” – érvelt Huth, aki szerint ennek a hálózatnak az a célja, hogy a keresztény gyökerű európaiakat kisebbségbe, „jogfosztotti sorba” taszítsa.

Ez ellen tiltakoznunk kell! – tette egyértelművé álláspontját, hozzátéve, hogy a fehér keresztényeket „rémisztő képződménynek” nevezni ugyanolyan rasszizmus, mintha a cigányokat, a zsidókat, vagy bárki mást bélyegeztek volna meg.

A „Mondjunk nemet a rasszizmusra!” elnevezésű tüntetés műsorvezetője szerint nem szabad legyinteni a DK-s politikus kijelentésére, mivel ez egy nagyon veszélyes folyamatot indíthat be.

Még most az elején kell hallatnunk a hangunkat, mielőtt az Egyesült Államokhoz és Nyugat-Európához hasonlóan a közbeszéd és a napi politikai gyakorlat részévé válik a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek elnyomása – mondta a PS főszerkesztője.

Az Origónak arra a kérdésére, miszerint mi a megmozdulás célja, úgy válaszolt:

„azok, akik húzogatják az oroszlán bajszát, megtapasztalhassák, hogy a ”hangos többség„ nem adja meg magát olyan könnyen, mint ahogy azt Niedermüller Péter, Gyurcsányné, vagy éppen Cseh Katalin és Donáth Anna szeretné.”

Ezen a ponton felelevenítette, hogy még az EchoTv-n futott a Hangos Többség című műsora, meglátása szerint ez a két szó tökéletesen meghatározza a mostani tüntetés lényegét.

Mint ismert, a DK-s politikus „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket az ATV egyik múlt heti adásában. „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.” – így fogalmazott egész pontosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!