erőszak

2019.12.01. 21:46

Imádkozó keresztényeket öltek meg ismeretlen fegyveresek Burkina Fasóban

A tömeggyilkosság az ország Est nevű, keleti régiójában történt, egy Foutouri nevű faluban.

Legalább 14 imádkozó protestánst, köztük több tizenévest is megöltek ismeretlen fegyveresek a vasárnap reggeli misén Burkina Faso keleti részén – közölték nevük mellőzését kérő források a Reuters hírügynökséggel.

A tömeggyilkosság az ország Est nevű, keleti régiójában történt, egy Foutouri nevű faluban. A támadásról és az elkövetőkről további részletek egyelőre nem ismertek. A térségben az elmúlt időszakban elkezdett elharapódzni az erőszak. November elején bányászokat szállító konvojra nyitottak tüzet iszlamista szélsőséges fegyveresek, s megöltek 39 embert.

Az idén iszlamista fegyveresek miatt szabadult el az erőszak a nyugat-afrikai ország jelentős részén, különösen Burkina Faso északi, Malival határos területein. Az egykor Felső Voltaként ismert afrikai ország egészen a közelmúltig nyugodtnak számított és vallási feszültségek sem nagyon jellemezték.

Az elmúlt évben azonban százak haltak meg iszlamista erőszak miatt, s mintegy egymillió ember kényszerült elhagyni otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!