Válaszvideó

2019.04.19. 18:52

Menczer Tamás: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken szintén videóban reagált az uniós zöldpárti képviselő videóüzenetére.

Fotós: Szigetváry Zsolt

Menczer Tamás a videóban, amelyet a 888.hu közölt, elmondta: Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot. Hozzátette: Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, amely „minősített hazugságok gyűjteménye”, és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot.

„Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól”

- fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, „kitessékelték a külügyminisztériumból”, azonban a valóság az, hogy „amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele”. Mint mondta, semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokollkijáratán keresztül hagyta el az épületet.

„Egyvalami derült ki: az, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról”

- jegyezte meg az államtitkár.

A politikus kitért arra is, Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték.

„Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni”

- jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár kifejtette: Sargentini összességében azt mondja, megvéd bennünket, magyarokat.

„Hogy kitől véd meg? Saját magunktól. Köszönjük, ebből nem kérünk, az ilyesmivel rosszak a történelmi tapasztalataink”

- zárta videóját Menczer Tamás államtitkár.

Lopott videóval kampányol Sargentini

A Baloldali Zöldek nevű holland párt és képviselője, Judith Sargentini közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől. A holland baloldali párt az alapvető szerzői jogi és büntetőjogi alapelveken átgázolva készítette el propagandaanyagát, amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó, a szerzői jog által védett videóanyagot – írja hírösszefoglalójában a V4 Hírügynökség. Hozzáteszik: a videó készítői, hogy a lopást leplezzék, próbálták kitakarni a csatornalogókat.

Mint emlékeztetnek, alapvető nemzetközi jogelv, hogy a más által készített videók szerzői jogi védelem alatt állnak, és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges. Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély és díjfizetés nélkül az MTVA és a jogelődjei által készített videóanyagok felhasználását – írják.

A Baloldali Zöldek az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetés helyett a propagandaanyagban felhasznált felvételeken láthatóan megpróbálták kitakarni a videófelvételeken a Magyar Televízió csatornáinak logóit, egyúttal mellőzve a forrás feltüntetését is. A holland párt filmje így többszörösen megsértette az MTVA szerzői jogait, megkárosította a jogtulajdonost és a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat – hangsúlyozza a V4 Hírügynökség összefoglalója.

Borítóképünkön Menczer Tamás egy korábbi sajtótájékoztatón

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!