a rendőrség nyomoz

2019.04.06. 13:50

Halott csecsemőt találtak Baranya megyében, az anya ellen nyomoznak

A haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonása mellett vizsgálja a rendőrség.

Egy olvasó kereste meg a bama.hu hírportált azzal, hogy Magyarmecskén, az egyik családi háznál nagy erőkkel jelentek meg a rendőrök és a mentők pénteken délután, és az utcát lezárták a hatóságok.

Egyelőre még zajlik a nyomozás, nem világos, pontosan mi történhetett pénteken a baranyai településen – olvasható az oldalon.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítve az információt arról tájékoztatta a lapot, hogy

egy magyarmecskei házban egy halott csecsemőt találtak pénteken, a délutáni órákban.

A holtan talált gyermek ügyével összefüggésben a gyermek anyja ellen indított büntetőeljárást emberölés gyanúja miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) – közölte később a rendőrség a weboldalán.

Azt írták: a 39 éves asszonyt péntek délután erős vérzéssel szállítottak kórházba a mentők. A nőt ellátták, majd a kórház jelezte a rendőrségnek, hogy az asszony feltehetően a kórházba szállítását megelőző napokban szült.

A rendőrök a nő házának egyik szobájában találták meg az újszülött holttestét. Az orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született, ellátatlansága vezetett a halálához.

A 39 éves nőt továbbra is kórházban kezelik, nincs kihallgatható állapotban – tette hozzá a BMRKF.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!