KTK

2018.12.04. 18:17

Aki többet akar dolgozni, az elől a bürokratikus akadályokat le kell bontani

A kormány ennek érdekében két pontban tartja szükségesnek a jelenlegi szabályozás módosítását.

A kormány szerint a Munka törvénykönyve tervezett módosításának az a célja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől a bürokratikus akadályokat le kell bontani – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden.

A kormány ennek érdekében két pontban tartja szükségesnek a jelenlegi szabályozás módosítását – áll a tájékoztatási központ közleményben.

Az egyik módosítás arra terjedne ki, hogy a munkavállaló a megfelelő garanciák keretei között további munkavégzésre kapjon lehetőséget, ezzel biztosítva magának magasabb jövedelmet. Ehhez a kormány javaslata szerint mindig a dolgozó beleegyezése szükséges.

A másik módosítás szerint a túlórák havi kifizetése mellett – kollektív szerződés rendelkezése alapján – a munkaidőkeret 36 hónapra is elrendelhető, ezzel is biztosítva a munka rugalmasabb megszervezését, amennyiben a munkáltató és a munkavállalók képviselői erről szerződésben megállapodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!