összecsapás

2018.11.23. 09:57

Véráldozatokat követelő támadás érte Kína konzulátusát

Három fegyveres megtámadta pénteken Kína konzulátusát a pakisztáni Karacsiban, tűzpárbajba keveredett az őrökkel és a rendőrséggel, megpróbált behatolni az épületbe, de lelőtték őket.

A tűzpárbajban két rendőr és egy biztonsági őr is meghalt, további két rendőr pedig megsebesült – jelentették hírügynökségek rendőrségi források alapján.

„A helyzetet ellenőrzésünk alá vontuk, minden támadó meghalt, a diplomáciai személyzet sértetlen” – közölte Amír Sejk, az ország legnagyobb, több mint 15 millió lakosú városának rendőrfőkapitánya.

A támadók gépkocsin érkeztek a konzulátus épületéhez, tüzet nyitottak az őrökre, és kézigránátokat dobtak feléjük. A konzulátusról riasztották a rendőrséget, amely körbevette a területet, és felvette a harcot a támadókkal. Ezekben az összecsapásokban halt meg két rendőr és egy biztonsági őr. A lelőtt támadók testén a rendőrök robbanóöveket találtak, és gépkocsijukban is pokolkép volt.

A Beludzsisztáni Felszabadítási Szervezet nevű szakadár szervezet szóvivője telefonon jelentkezett, hogy embereik támadták meg a kínai konzulátust – jelentette az AFP hírügynökség.

A délkeleti Beludzsisztán az ország legnagyobb területű és legszegényebb tartománya, ahol a központi hatóságok hatalma korlátozott, gyakoriak a fegyveres szakadárok és az iszlamista szélsőségesek akciói.

Kína nagyon sok pénzt fektetett már a pakisztáni infrastruktúrába, iparba, mások között a beludzsisztáni bányákba, gázlelőhelyekbe, a Gvadár tengerparti városban lévő kikötőkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!