Jótékonyság

2018.11.20. 22:38

Több tízezer rászorulón segít a Béres gyógyszeradománya

Ötvenmillió forint értékű gyógyszeradománnyal idén is több tízezer rászorulón segít a 2018-ban huszonöt éves fennállását ünneplő Béres Alapítvány.

Az immunrendszer fokozott védelmét szolgáló készítményeket Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyújtotta át a rászorulókat közvetlenül segítő karitatív szervezetek – így a Magyar Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat – vezetőinek kedden.

„A Béres Alapítvány megalakulása óta nagyon fontos küldetésének tekinti az elesettek és a rászorulók támogatását. Gyökereink a Béres Cseppből erednek, tevékenységünk fókuszában az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése áll, egyértelmű, hogy a Béres Alapítvány legjelentősebb támogatásait az egészségügy területén nyújtja” – mondta az átadón Béres Klára.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és férje, Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója (középen), valamint a karitatív szervezetek képviselői. Fotó: Béres Alapítvány

Az alapítványi vezető hangsúlyozta: a jótékonysági szervezeteknek köszönhetően olyan idős és beteg emberekhez, nehéz helyzetben lévő családokhoz jut el most az adományuk, akiknek a napi megélhetés is gyakran problémát jelent, így az egészségvédő készítmények megvásárlására a maguk erejéből képtelenek lennének.

„Adventhez közeledve még fontosabbnak érezzük a szegények felé való odafordulást, mert köztük van a legtöbb magányos, támasz nélkül élő embertársunk is. Az egészségük védelmét szolgáló immunerősítő készítmény a feléjük irányuló figyelemmel, gondoskodással együtt mind testi, mind lelki jobbulásukat támogatja. Ezért jelenthet számukra különösen sokat karácsonyi ajándékunk” – tette hozzá Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!