bűn és büntetés

2018.10.17. 10:41

Kivégeztek egy sokszoros gyerekgyilkost Pakisztánban

Kivégezték azt a pakisztáni férfit szerdán, aki meggyilkolt nyolc gyermeket az ország keleti, Pandzsáb tartományában – jelentették be hivatalos források.

Mohamed Imránt Lahor városának börtönében akasztották fel szerda hajnalban. A kivégzésen jelen volt egyik áldozatának, a hétéves Zainab al-Anszárínak az édesapja is, aki az ítélet kihirdetése után azt is kérte a bíróságtól, hogy Imránt nyilvánosan akasszák fel, mert ez, fogalmazott, elrettentene másokat hasonló tettektől. A bíróság a kérést elutasította.

A gyászoló apa az ítélet végrehajtása után köszönetet mondott a bíróságnak, a kormánynak és a nyomozóknak. „A lányom többé nem jön vissza, de legalább igazságot szolgáltattak nekünk”

- fogalmazott, ismét megemlítve mindazonáltal, hogy jobbnak tartotta volna a nyilvános ítéletvégrehajtást.

Zainab al-Anszárít a férfi Kászur városában megerőszakolta és megölte, a testét pedig egy szemétdombra hajította. A bűntény hatalmas felháborodást keltett az országban, Kászurban több utcai tüntetést is tartottak.

Imránt idén januárban, két héttel Zainab meggyilkolása után tartóztatták le. Ezután további gyilkosságokat is elismert, a bírósági tárgyaláson bűnösnek vallotta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!