migráció

2018.09.23. 22:45

Az észt kormány Orbán Viktort követi

Andres Anvelt, Észtország belügyminisztere azt nyilatkozta, teljesen egyetért azzal, hogy Magyarország kerítéssel védte meg a határait és így fékezte meg az illegális bevándorlást

Észtország nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és az észt kormány teljesen egyetért Orbán Viktorral abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Andres Anvelt, Észtország belügyminisztere egy csütörtöki televíziós interjúban azt nyilatkozta, hogy teljesen egyetért azzal, hogy Magyarország kerítéssel védte meg a határait és így fékezte meg az illegális bevándorlást – írja az Origo.

A határzárnak köszönhetően az érkező migránsok száma több mint 99 százalékkal csökkent, a kerítés védi a kontinenst és a menedékkérőknek egy egyértelmű üzenet, hogy nincs helyük Európában

– mondta Anvelt, aki teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy a problémát az EU-n kívül kell megoldani.

Az észt állami televíziónak, az ETV-nek úgy fogalmazott a politikus, hogy a saját határokat először azokban az országokban kell megvédeni, ahonnan a migránsok elindulnak, tehát náluk kell rendet tenni, hogy ne akarjanak Európába utazni a jobb élet reményében.

Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

- mondta az észt belügyminiszter.

Anvelt arra is rámutatott, hogy a migránsok egy része úgy jutott Európába, hogy jegyet vettek az oroszországi nyári focivébére, majd onnan elindultak Nyugat-Európa felé. Az orosz hatóságok bejelentették, hogy tízezer, harmadik világbeli országból érkező ember hollétéről nincs tudomásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!