anglia

2018.07.11. 14:13

Már beszélni is tud a Novicsokkal mérgezett férfi

Állapota azonban még mindig súlyos, de stabil.

Már nincs válságos állapotban az a brit férfi, akit június utolsó napján szállítottak súlyos mérgezéses tünetekkel élettársával együtt a délnyugat-angliai Salisbury kórházába. A 45 éves Charlie Rowley-val a nyomozók beszélni is tudtak. Rowley élettársa, a 44 éves, háromgyermekes Dawn Sturgess vasárnap este a kórházban meghalt.

A kórház szerdai tájékoztatása szerint Charlie Rowley állapota súlyos, de stabil, és bár felépülése „még odébb van”, az eddig bekövetkezett javulás derűlátásra ad okot.

A Scotland Yard szerdán közölte, hogy az ügy vizsgálatát végző rendőrök rövid beszélgetést tudtak folytatni a beteggel, és a következő napokban is további beszélgetéseket próbálnak kezdeményezni vele, orvosaival konzultálva.

A rendőrség a tájékoztatás szerint mindenekelőtt azt igyekszik megtudni, hogy Charlie Rowley és Dawn Sturgess miként kerülhetett érintkezésbe a mérgezésüket okozó idegméreg-hatóanyaggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!