Karrierváltás

2018.07.25. 06:08

Ivanka Trump felszámolja divatcégét, inkább apjának dolgozik

Donald Trump amerikai elnök lánya most a Fehér Házban végzendő munkájára összpontosít.

Kedden kiadott közleményében Ivanka Trump bejelentette, hogy politikai feladataira koncentrál, így megszünteti vállalatát. Cége napi teendőinek irányítását Ivanka Trump már tavaly átadta, nem sokkal azt követően, hogy apja tanácsadója lett a Fehér Házban.

„A Washingtonban töltött 17 hónap után még nem tudom, mikor térek vissza, ha egyáltalán visszatérek az üzleti életbe, de azt tudom, hogy a közeljövőben a figyelmemet a Washingtonban végzendő munkára összpontosítom” – fogalmazott Ivanka Trump a közleményben.

Cégének szóvivője bejelentette: licencszerződést nem újítanak meg, de a meglévők a szériák kifutásáig még érvényben maradnak.

A 11 évvel ezelőtt alapított vállalat középáras női ruhákat, cipőket, kiegészítőket, bizsukat, divatcikkeket gyárt, az előállítás legnagyobb részét Kínában végezteti. A cég nyeresége Donald Trump megválasztása óta jelentősen csökkent: civil szervezetek ugyanis bojkottot hirdettek az Ivanka Trump-márka ellen, és neves nagy áruházak, köztük például a Nordstrom, a Neiman Marcus vagy a Sears is levették kivették kínálatukból a Trump-termékeket. Az áruházláncolatok azzal érveltek: a döntés nem politikai volt, a kereslet esett vissza drámaian.

Borítókép: Ivanka Trump. Forrás: Michael Vadon / Wikimedia / CC BY-SA 4.0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!