Kisgyermekek nevelése

2018.07.24. 12:41

Három-négyezer bölcsődei férőhelyet teremt a kormány

Húszmilliárd forintot fordítanak erre a célra.

Budapest, 2016. november 15. Kisgyermek az újonnan átadott Tátra u. 48-52. szám alatti családi bölcsõdében az átadás alkalmából tartott sajtóbejáráson 2016. november 15-én. A helyiségcsoport egy négyemeletes társasház magasföldszintjén található, három közvetlen utcai bejárattal. MTI Fotó: Marjai János

Az idén 20 milliárd forinttal támogatja a kormány új bölcsődei férőhelyek létrehozását, az összegből 3-4 ezer új hely jöhet létre – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az államtitkár közölte, a 20 milliárd forintos keretösszegre háromféle pályázaton keresztül jelentkezhetnek majd önkormányzatok, valamint egyházi és civil fenntartók.

A kormány folyamatosan bővíti a bölcsődei hálózatot, mert úgy véli, a fejlett bölcsődei rendszer hozzájárulhat ahhoz, hogy bátrabban alapítsanak családot a fiatalok – hangoztatta az államtitkár.

Cikkünket frissítjük!

Borítókép: Kisgyermek az újonnan átadott Tátra u. 48-52. szám alatti családi bölcsődében 2016. november 15-én.

MTI Fotó: Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!