megalapozott gyanú

2018.04.03. 11:13

Hadházy-ügy: az ügyészséghez fordulnak

Már a Nemzeti Földalapkezelő is gyanakszik.

Budapest, 2017. február 11. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke évértékelő beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Koszticsák Szilárd

A szervezet is megalapozottnak tartja a gyanút, hogy az LMP-s képviselő családja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt.

A Bors információi szerint az ügyészséghez fordul a Nemzeti Földalapkezelő Hadházy Ákos édesanyjának ügyében. Ahogyan arról a lap már a múlt héten beszámolt, dokumentumok bizonyítják, hogy Hadházy Ákos édesanyja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt. A hálózat egy német -magyar szőlősgazdának, Twickel Györgynek segített földhöz jutni a földárveréseken.

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének anyja – a hálózat tagjaként – licitált volna az egyik árverésen, a biztosítékként szolgáló 30 millió forintot pedig egy olyan alszámláról utalta át, amelyről a vállalkozó, Twickel György több strómanja is intézte az utalásokat. A földmutyi miatt még múlt héten fordult a Bors a földalapkezelőhöz, amely azonnali vizsgálatot indított az ügyben.

A lap információi szerint a vizsgálat során a földalapkezelő megvizsgálta a számlaszámokat, és a rendelkezésre álló dokumentumok alátámasztották a korábbi cikkünkben leírtakat, miszerint az érintett árverésekre a befizetett biztosítékok szinte mindegyike ugyanarról a helyről, az Erste Bank egyik budapesti fiókjának alszámlaszámáról érkezett be. A megalapozott gyanú szerint tehát Hadházy Ákos édesanyja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt, ezért a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul. Értesüléseink szerint az érintett számlaszámokról 420 millió forint letét érkezett be a szervezethez – a strómanok végül 860 millió forint értékben vettek földet.

Borítókép: Hadházy Ákos, az LMP társelnöke

Forrás: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!