Rosszul lettek, eltévedtek

2017.10.26. 10:12

Férjét mentve érhette a halál a székesfehérvári doktornőt

Továbbra sem tudni pontosan, hogy mi történt a hosszú hétvégén a Nógrád megyei Salgóbányán vakációzó, s a Medves-fennsíkon szerencsétlenül járt idős, Fejér megyei házaspárral. Ami biztos: a férfit egy tűzrakóhelynél érte a halál, az asszony pedig egy ösvény mellett hevert. Légvonalban alig pár száz méterre voltak a hoteltől, amikor a dráma lezajlott. 

A családi dráma szereplőiről viszont azóta egyre többet lehet tudni. A feol.hu cikke szerint a házaspár mindkét tagja köztiszteletben álló személyiség volt a lakóhelyén: Ozsvár Zsófia a Fejér Megyei Kórház orvosa volt, aki idén április 21-én kapott Szent György Emlékérmet, férje Tarajossy Béla jogász volt, aki hivatásos munkáját 2009 óta felfüggesztette.

Arról, hogy nagy a baj, már az ünnepnap előestéjén tudni lehetett, amikor a Facebook-on megjelent a Nógrád Megyei Rendőrfőkapitányság közleménye, melyben eltűntnek nyilvánították Ozsvár Zsófiát és Tarajossy Bélát.

Forrás: police.hu

A kutatásukat a rendőrök mellett többek között a Karancs Speciális Mentőszolgálat végezte. A terep bejárásában végig részt vett az nhc24.hu újságírója is, aki arról is beszámolt, hogy idővel civilek is bekapcsolódtak az idős házaspár keresésébe.

A férfi holttestére kedden, egy tűzrakóhelynél találtak rá, feleségét, az idős orvosnőt pedig szerdán délelőtt fedezték fel férje holttestétől száz méterre, egy ösvény mellett.

A Blikk mai számában megjelent írásban megszólaló Nágel Tamás, Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője már a kutatómunka részleteit is el tudta mondani. Összegzése szerint a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a c emberei, továbbá civil önkéntesek is keresték az eltűnteket. A mintegy hatvan főt megmozgató kutatómunkába egy helikopteres egység is bekapcsolódott.

Haláluk oka továbbra is rejtély, ahogy az is, miért váltak szét, ugyanis míg az idős férfi teste egy helyi hoteltől nagyjából 1,5-2 kilométerre került elő, addig feleségét ennél pár száz méterrel távolabb találták meg.

A Bors információi szerint a 74 éves cukorbeteg férfi holttestén sérüléseket találtak. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, de a rejtélyes halálesetek körülményeit közigazgatási eljárás tisztázhatja.

A 72 éves nő és 74 éves férje pihenni érkeztek Salgóbányára. Vasárnap útra keltek szálláshelyükről és a Medves-fennsík felé vették az irányt, többé azonban nem adtak életjelet magukról. Nem választottak könnyű terepet maguknak, hiszen az erdőbe vezető túraút egy tekergő ösvény, csupán egy kocsikerekek által hagyott nyomvonal, ami szerpentinként kanyarog a fák között.

Amikor megtalálták őket, a férfi teste csaknem két kilométerre volt a hoteltől, míg a nőé távolabb, mert a kijelölt úton több mint egy órába is telt eljutni odáig. Egyikük sem sejthette, hogy légvonalban mindössze pár száz méterre voltak szálláshelyüktől.

Lapértesülés szerint egy neve elhallgatását kérő, a keresésben is részt vevő informátor elmondta, hogy a házaspár férfi tagja rosszul lehetett, ami után a férj és a feleség különváltak.

Különös, hogy a nő holttestét a hoteltől távolabb találták meg, azaz párja feltételezett rosszulléte után valamiért távolodni kezdett a szálláshelytől. Ennek oka az lehet, hogy amikor segítségért sietett, felindultságában és kétségbeesésében valószínűleg eltévedt az erdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!