kiszabadították

2017.09.12. 16:32

Kiszabadult fogságából a foglyul ejtett indiai pap

Kiszabadult fogságából az az indiai katolikus pap, akit még tavaly márciusban ejtettek foglyul ismeretlen fegyveresek, akik egy idősek otthonára támadtak a dél-jemeni Áden városában.

„Örömmel tudatom, hogy Tom Uzhunnalil atyát kiszabadították” – írta Twitter-oldalán kedden Szusma Szvarádzs indiai külügyminiszter, aki további részleteket nem közölt.

Májusban az egyik jemeni hírportál nyilvánosságra hozott felvételén a pap az indiai kormány segítségét kérte kiszabadításához, valamint elmondta, hogy egészségi állapota folyamatosan romlik.

A tavaly márciusi támadásban az ismeretlen fegyveresek megöltek legalább 17 embert, köztük a szent Teréz anya alapította Szeretet Misszionáriusai rend négy nővérét, valamint az idősek otthonának 12 lakóját. A támadók szobáról szobára jártak az idősek otthonában, és megbilincselték áldozataikat, mielőtt főbe lőtték őket. Az elkövetők vélhetőleg az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei voltak.

Jemenben 2014 óta uralkodnak polgárháborús állapotok az Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormány és a síita húszi lázadók szembenállása miatt, amit a különféle szélsőséges csoportok igyekeznek kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!