illegális bevándorlás

2017.08.06. 21:20

Magyarország megvédi a határait

Bakondi György elmagyarázta, hogy a német titkosszolgálat értesülése szerint ősszel újabb migrációs hullám indul meg a balkáni útvonalon.

Ha ősszel újra nagy tömegek indulnának meg a balkáni migrációs útvonalon, Magyarország akkor is készen áll arra, hogy megvédje saját határait, valamint az európai uniós határokat – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmagyarázta, hogy a német titkosszolgálat értesülése szerint ősszel újabb migrációs hullám indul meg a balkáni útvonalon. A főtanácsadó azt mondta: mivel ősszel az időjárás miatt a tengeri útvonalakat kevésbé lehet igénybe venni, a mozgás fő iránya a szárazföldre kerül át.

Közölte, hogy figyelemmel kísérik a balkáni útvonalat. Azt mondta: nincs ismerete arról, honnan származik a német értesülés, de készen állnak arra, hogy a műszaki határzárral, valamint az ott lévő rendőri és katonai erőkkel „bármilyen nyomásnak” ellenálljanak és megvédjék a magyar emberek biztonságát.

(Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó egy korábbi sajtótájékoztatóján. MTI-fotó: Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!