menza

2017.08.08. 06:19

Bízhatunk a közétkeztetésben

Megnyugtató eredményekkel zárult a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata – írta keddi számában a Magyar Idők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalra (Nébih) hivatkozva.

A Nébih szakemberei összesen 3253 főzőkonyhát ellenőriztek és minősítettek. Ezek a létesítmények csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben.

A minősítés egytől ötig terjed, az iskolai osztályozáshoz hasonlóan zajlik. A vizsgált főzőkonyhák 7 százaléka jeles minősítést kapott, 30 százalékuk jó, 39 százalékuk közepes, 17 százalékuk pedig elégséges osztályzatot szerzett, 7 százalék nem felelt meg a követelményeknek. Az ételek minőségével kapcsolatban azonban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot a hatóság emberei.

A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!