zenés fociláz

2018.06.18. 09:57

Szabadnapján forgatta Budapesten a vb-klipet Will Smith

A stáb a nagyvásártelepet, a Hajógyári-sziget K hídját, valamint Óbuda egyik lakótelepét választotta helyszínnek.

US actor Will Smith (R) greets fans as he visits the UEFA Champions Festival in east London on May 25, 2013 to kick off the Ultimate Champions match ahead of the UEFA Champions League final between Borussia Dortmund and Bayern Munich at Wembley. AFP PHOTO/CARL COURT / AFP PHOTO / CARL COURT

Fotó: AFP

Hazánkban készült a labdarúgó-világbajnokság hivatalos himnuszának klipje, és a Borsnak sikerült megtalálnia a filmet készítő stábot.

György Péter Bruno, Csernóczki András és Varga Máté produkciós cégének első nemzetközi munkája mindjárt óriási dobás lett: ők készíthették el Budapesten az oroszországi foci-vb himnuszának videoklipjét. A főszereplő Will Smith, Ronaldinho, Nicky Jam és Era Istrefi volt. A háromnapos forgatás producere, György Péter Bruno a Borsnak elmesélte, miként kapták meg a lehetőséget.

A munkára az angol rendező, Yasha Malekzad kért fel minket, aki korábban Enrique Iglesiasnak, Will Smithnek, Pitbullnak és Ushernek is készített videoklipeket. Én Cannes-ban ápoltam régi ismeretségeimet, amikor jelentkezett, hogy egy hét múlva Budapesten szeretnének forgatni. So­kak életében csak egyszer adódik ilyen lehetőség, úgyhogy azonnal igent mondtunk, és ingyen vállaltuk a forgatást – kezdte a Borsnak a producer.

Fotó: Borsonline

A stáb a nagyvásártelepet, a Hajógyári-sziget K hídját, valamint Óbuda egyik lakótelepét választotta helyszínnek. A produkcióban több mint száz táncos, zenészek, futballzsonglőrök, sportautók és lovasok is szerepet kaptak. Györgytől arról érdeklődtünk, hogyan viselkedett a forgatások alatt a Gemini Man című filmjét hazánkban forgató Will Smith.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=V15BYnSr0P8

Rendkívül felkészültek, hatékonyan és pontosan dolgoznak. Will Smith negyedórával a kezdés előtt már megérkezett, és a kamera előtt próba nélkül kétszáz százalékot teljesített, de a többiekkel is flottul zajlott minden. Will nagyon kedves és közvetlen. An­nak ellenére, hogy szinte percre be volt osztva az ideje, és ezt a klipet is a pihenőnapján vette fel, egy órával tovább maradt a tervezettnél. Látszott rajta, fontos számára, hogy jól sikerüljön a klip, és a rendező extra kéréseinek is eleget tett – magyarázta a filmes.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!