vége az aranykornak

2018.09.19. 11:16

Még soha nem nézték ilyen kevesen az Emmy-gálát

Alig több, mint 10,2 millió nézőt vonzott a díjátadó.

Actors Samira Wiley (R) and Ryan Eggold speak on stage at the nominations announcement for the 70th Emmy Awards, July 12, 2018 at the Television Academy's Wolf Theatre in North Hollywood, California. The Emmy Awards will take place September 17, 2018 at the Microsoft Theater in Los Angeles. / AFP PHOTO / Robyn Beck

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Ez rekordalacsony nézettségnek számít. Az amerikai NBC televízió által élőben közvetített hétfői, Los Angeles-i ceremónián, amelynek Michael Che és Colin Jost volt a házigazdája, az Amazon streaming szolgáltató The Marvelous Mrs. Maisel című produkciója kapta a legjobb vígjátéksorozat és az HBO Trónok harca című szériája a legjobb drámasorozat díját.

Az amerikai televíziós akadémia tévés Oscarként is emlegetett díjátadójának tavaly és tavaly előtt is 11 százalékkal nagyobb közönsége volt, mindkét évben 11,4 millió tévénéző látta – emlékeztetett a nézettséget vizsgáló Nielsen közvélemény-kutató vállalat.

Az Emmy csökkenő közönsége nem egyedülálló, abba a trendbe illik, amely a tévés díjátadó műsorok nézettségének visszaesését mutatja.

Az Oscar-gálát idén 17 százalékkal kevesebben nézték, mint 2017-ben, a Grammy-díjátadó ceremóniára pedig 23 százalékkal kevesebben voltak kíváncsiak.

Az elemzők szerint a televíziózás folytatódó szétaprózódása kétségtelenül szerepet játszik a közönség érdeklődésének csökkenésében. Amikor az 1990-es években A dumagép című vígjátéksorozat díjazott lett, a sorozatot csaknem 20 millió háztartásban nézték rendszeresen. Az online műsorszóró által közvetített sorozatokat, mint többek közt a Mrs. Maisel messze nem nézik ennyien, és valójában azt sem lehet pontosan megállapítani, mekkora a közönségük.

Az 1990-es években az Emmy-díjátadó három alkalommal is több mint 20 millió nézőt ültetett a készülék elé.

Borítókép: AFP PHOTO / Robyn Beck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!