a borzongás folytatódik

2018.01.16. 17:24

Az utolsó kulcs nem adta be a kulcsot

A legújabb rész, az Insidious – Az utolsó kulcs (már a mozikban) Amerikában az összes eddigi résznél sikeresebb, és nálunk is nagyon sokan voltak kíváncsiak rá.

The Black Room Movie Premiere at The Music Hall Theater in Beverly Hills, California on April 28, 2017

Fotó: Glenn Francis

Az Insidious-filmek fokozatosan az egyik legmenőbb horror-franchise-zá nőtték ki magukat.

A filmek, amelyek magukon viselik James Wan gondoskodásának minden jelét, a mesteren kívül még valakinek köszönhetik különlegességüket: Leigh Whannell nemcsak írója és az egyik fontos szereplője volt mindegyik résznek, de a harmadik folytatásnak még a rendezését is elvállalta.

Most is őt dicséri az a ravasz forgatókönyvi hurok, amely a démonűző szolgálat főnöke, a látnok Elise gyerekkorába vezeti a nézőt, és így múltbeli és jelenbeli kísértetek találkozhatnak benne. A kör bezárul – írja a z Intercom. Mintha az elejétől fogva így tervezték volna.

„Amikor az ember étterembe megy, és eszik egy finomat, jobban jár, ha fogalma sincs róla, mekkora káosz van közben a konyhában”

– mondta saját filmjéről Whannell.

„Az a lényeg, hogy a néző úgy lássa, rend van, miközben igazából káosz van. Utólag ez a film ravaszul kötődik az előzőekhez, helyre rak régi rejtélyeket… pedig az első film írásakor még fogalmam sem volt róla, hogy hét évvel később még újabb folytatásokon fogok agyalni. Nem könnyen találtuk ki, hogy mi legyen Az utolsó kulcs-ban – de tényleg elképesztően ijesztőre meg kísértetiesre sikerült, ráadásul még értelme is van. Szóval, most én is úgy teszek, mintha mindent előre kieszeltem volna.”

Borítókép: Shutterstock

 

Címkék#horror

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!