Királyi örökség

2018.06.18. 12:40

12 millióért viseli most valaki Elvis Presley gyűrűjét

Több mint 33 ezer fontért (12 millió forint) cserélt gazdát a Király oroszlánfejes aranygyűrűje egy szombati angliai árverésen. Elvis első Las Vegas-i szerződése is vevőre talált 28 ezer fontért.

A Wiltshire megyei Devizes városában működő Henry Aldridge and Son aukciósház szerint a „showbiznisz legkiemelkedőbb emléktárgyai” közé tartozó tételeket amerikai gyűjtők vásárolták meg.

A híres oroszlánfejes gyűrűt, amely 14 karátos aranyból készült és amelyen az állat szemei gyémántból vannak, 1972-ben viselte Presley otthonában, Gracelandben.

A rock and roll 1977-ben elhunyt királya mindig is vonzódott az oroszlánhoz, mivel az a „ragadozók királya” és az erő szimbóluma.

A gyűrűhöz tartozó eredetiségigazolás szerint, amelyet Jimmy Velvet, a néhai zenész egyik barátja hitelesített, az ékszer megsérült, amikor egyik este Gracelandben Elvis leejtette a padlóra és a Memphis Mafia egyik tagja véletlenül rálépett. A gyűrűt soha nem javították meg.

Elvis 1956-ban írta alá az első Las Vegas-i szerződését, amely két hétre – harminc műsorra – szólt a New Frontier Hotelben. Az Elvis által kétszer aláírt dokumentum szerint a zenész 7500 dollárt kapott hetente.

A tárgyakat egy Nagy-Britanniában élő amerikai gyűjtő bocsátotta árverésre.

Élete során Presley több mint 150 albumot adott ki, ezekből 1 milliárd darab kelt el világszerte. Mintegy hétszáz dalt énekelt lemezre, köztük olyan sikereket, mint a Jailhouse Rock, a Can't Help Falling in Love vagy a Love Me Tender. Csak Las Vegasban 636 teltházas koncertet adott.

Borítókép: Wikimedia / Metro-Goldwyn-Mayer, Inc. Reproduction Number: LC-USZ6-2067

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!