példakép

2018.09.19. 12:20

Vettel kikérné Schumacher tanácsát, ha tehetné

A 2013-ban balesetet szenvedett, hétszeres világbajnok német pilóta állapotát családja titokban tartja.

German Formula One driver and seven times world champion Michael Schumacher (R) talks with Formula One world champion Sebastian Vettel (L) during a warm-up for the Race of Champions (ROC) at Rajamangala Stadium in Bangkok on December 16, 2012. The Race of Champions (ROC) will take place in Thailand between December 14 and 16 and brings together heavyweights from all motor racing disciplines in the same type of car. AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel bizonyos kérdésekben szívesen kikérné honfitársa, a 2013-ban síbalesetet szenvedett hétszeres vb-győztes Michael Schumacher tanácsát.

A 31 éves pilóta a Sport Bild szerdai számában azt nyilatkozta, hogy

ha példaképe és barátja egészséges lenne, akkor most feltenne neki néhány kérdést, de nem a vezetéstechnikáról.

„Sokkal inkább érdekelnének a gondolatai a csapattal való együttműködésről és a Forma-1 politikájáról. Ezekben az ügyekben nyilvánvalóan nagy tapasztalata van azokból az időkből, amikor a Ferrarinál versenyzett” – jelentette ki Vettel, aki hat futammal a szezonzárás előtt 40 pontos hátránnyal második a vb-pontversenyben az ötödik diadalára hajtó brit Lewis Hamilton (Mercedes) mögött.

Schumacher 1996 és 2006 között volt a Ferrari pilótája, és öt egyéni világbajnoki címet nyert a maranellói istállóval. A 49 éves legendás versenyző 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Vettel a tetemes ponthátrány ellenére változatlanul azt gondolja, megnyerheti az idei vb-címet.

„Először is azért, mert képes vagyok rá, és ezt négy alkalommal már bebizonyítottam, másodszor pedig azért, mert versenyképes az autónk, teljesítményben a Mercedesével azonos” – mondta a német pilóta, és hozzátette, még mindig van esélye arra, hogy „önerőből” világbajnok legyen, és a továbbiakban ezért fog küzdeni.

Az idei F1-es vb-sorozat szeptember utolsó hétvégéjén az oroszországi Szocsiban folytatódik.

Borítókép: Vettel és Schumacher Bangkokban, 2012-ben

AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!