Férfi kézilabda Eb

2018.01.16. 16:21

A szlovénok a hazautazást fontolgatják

A szlovén férfi kézilabda-válogatott a Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen történtek miatt azt fontolgatja, az utolsó csoportmeccse előtt hazautazik a horvátországi tornáról.

Gorn Cvijic, a szlovén szövetség titkára elmondta, tisztában vannak vele, hogy milyen következményekkel járna a jövőre nézve, ha visszalépnének az Eb-től, de eddig mindig csendben maradtak a rossz döntések után. A végső szót az elnökség mondja majd ki.

A Delo című szlovén lap cikke szerint a nemzeti csapat – amelynek a mérkőzéssel kapcsolatos óvását az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította – képviselői kedd (ma) este nyolcig ismét fellebbeznek a mérkőzés végeredményével kapcsolatban.

A hétfői Szlovénia-Németország találkozón a szlovénok Blaz Janc hat másodperccel az összecsapás vége előtt szerzett találatával 25-24-re vezettek, ám miközben már ünnepeltek, megakadályozták a németek középkezdését. Emiatt a bírók – tízperces videózást követően – kiállították a vétkes szlovént, hétméterest ítéltek, amelyet Tobias Reichmann értékesített, így egyenlített Németország.

Szlovénia – amely a németek elleni döntetlen előtt 25-24-re kikapott Macedóniától – szerda este 20.30-tól Montenegróval mérkőzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!