tovább is jutottak

2018.06.20. 18:55

Suárez egyetlen góljával nyert Uruguay

Felejthető meccsen verték meg Szaúd-Arábia csapatát.

Rosztov-na-Donu, 2018. június 20. Az uruguayi Luis Suárez, miután berúgta csapata elsõ gólját az Uruguay – Szaúd-Arábia mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában a rosztov-na-donui Rosztov Arénában Szpartak Stadionban 2018. június 20-án. (MTI/AP/Andrew Medichini)

A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.

A szerdai találkozó a torna eddigi egyik leggyengébb színvonalú összecsapása volt, a mérkőzést egy óriási kapushibának köszönhetően a századik válogatottságát ünneplő Luís Suárez döntötte el a 23. percben.

Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak szövetségi kapitánya négy helyen változtatott a nyitómérkőzésen a házigazda oroszoktól ötgólos vereséget szenvedő együttesén, többek között a kapuban ezúttal Mohammed al-Ovajsz kapott bizalmat. Az al-Ahli hálóőre tett arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első félidő, ugyanis egy szögletnél olyan borzalmasan mozdult ki, hogy a századik válogatottságát ünneplő Luís Suáreznek könnyű dolga volt a befejezéssel.

Eredmény:

A csoport, 2. forduló:

Uruguay – Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)

Rosztov, 42 678 néző, v.: Clement Turpin (francia)

gólszerző: Suárez (23.)

 

 

 

 

 

A második játékrészre még tovább esett a színvonal, szinte valódi nagy helyzet nélkül hozták le a csapatok a második negyvenöt percet. A dél-amerikaiak sikere egy percig sem forgott veszélyben.

Borítókép: MTI / AP / Andrew Medichini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!