döntő találat

2018.06.20. 21:55

Nehezen győzte le Spanyolország Iránt

Csupán egy gól döntött a spanyolok javára.

Kazany, 2018. június 20. Az iráni Madzsid Hosszeini (j2) és a spanyol Sergio Ramos (j) fejeli a labdát az iráni kapu elõtt az Irán – Spanyolország mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában a Kazany Arénában 2018. június 20-án. (MTI/AP/Frank Augstein)

Spanyolország 1-0-ra legyőzte Iránt Kazanyban a labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában, szerdán.

A spanyolok az Európa-bajnok portugálok elleni 3-3-as döntetlennel, míg az irániak a Marokkó felett aratott 1-0-s, meglepő sikerrel kezdték a tornát.

A találkozó első félideje komoly spanyol mezőnyfölényt hozott – 73 százalékban birtokolta a labdát az európai csapat -, ám nagy helyzetet a nyolc éve aranyérmes ibériaiak sem tudtak kidolgozni a szünetig, míg az irániak erejüket a védekezésre fordították.

Gól

II. félidő, 54. perc: Andrés Iniesta passza után Diego Costa fordult be az iráni tizenhatosra, az érkező Ramin Rezaeian pedig a spanyol támadóra rúgta a labdát, akiről az a kapuba pattant (1-0).

A fordulást követően rögtön nagy lehetőségek adódtak a nagyobb sebességre váltó spanyolok előtt, s bár az irániak is tudtak veszélyeztetni, egy szerencsés találattal megérdemelten szerzett vezetést a vb előtt kinevezett Fernando Hierro együttese. Az irániakat nem fogta meg a hátrány, lesgólig jutottak, ám a mezőnyben változatlanul irányító spanyol válogatott megtartotta előnyét, és begyűjtötte a három pontot.

Borítókép: MTI / AP / Frank Augstein

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!