gyorsan eldőlt

2018.06.20. 16:04

Marokkó kiesett, Portugália megszerezte első győzelmét a vb-n

Az Európa-bajnok portugál válogatott 1-0-ra legyőzte a marokkói csapatot szerdán a B csoport második fordulójának moszkvai mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon.

Forrás: afp

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a portugálok számára, ugyanis a 4. percben egy szögletet követően a marokkói védők éppen a rivális legjobbjáról feledkeztek meg teljesen, Ronaldo öt méterről nem is hibázott.

Ezzel megdöntötte Puskás Ferenc Európa-rekordját, a Real Madrid támadója már 85 válogatottbeli gólnál jár.

Ezt követően az Európa-bajnok átadta a területet az észak-afrikai csapatnak, amely veszélyes támadásokat vezetett, de csak kisebb helyzetekig jutott, gólig nem. Sőt, a szünet előtt Guedes megduplázhatta volna a portugálok előnyét, ám a marokkói kapus bravúros reflexmozdulattal hárított.

A második félidő egy csúnyán elrontott Ronaldo-lövéssel indult, ezt követően viszont ismét a marokkóiak irányítottak, Rui Patricio bravúros védései akadályozták meg az egyenlítő találatot. Az afrikai csapat nagy erőkkel rohamozott egészen a lefújásig, de hiába próbálkozott rendületlenül, nem sikerült betalálnia, így biztosan búcsúzik a csoportkör után, míg – ha nehezen is, de – Portugália megszerezte első győzelmét a vb-n.

Borítókép: A portugál csapat 2018. június 20-án

AFP / FIRO SPORTPHOTO / SEBASTIAN EL-SAQ / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!