bajnokok ligája

2018.09.18. 23:10

Kiütéssel kezdte a csoportkört a Barca

Az FC Barcelona, az Internazionale és a Liverpool is hazai pályán győzött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring his third goal during the UEFA Champions' League group B football match FC Barcelona against PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 18, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE

Fotó: AFP

A B csoport barcelonai mérkőzésén Lionel Messi szerzett vezetést szabadrúgásból a PSV Eindhoven ellen, majd Ousmane Dembélé volt eredményes egy látványos szóló végén. Ezután ismét Messi talált be, és bár a katalánok a francia Samuel Umtiti kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a meccset, az argentin csatár megszerezte harmadik találatát is, szinte lemásolva második gólját.

Ezzel Messi lett az első játékos, aki nyolc mesterhármasig jutott a BL történetében.

Csapata 2013 májusa óta veretlen hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

Milánóban a Tottenham Hotspur szerzett vezetést a dán Christian Eriksen némileg szerencsés, megpattanó lövése után. A hajrában előbb Mauro Icardi bombagóllal egyenlített, aztán az uruguayi Matias Vecino egy szöglet után a győztes találatot is megszerezte az Internek.

Ez már sorozatban az ötödik tétmérkőzés volt, amelyen a nyári világbajnokság gólkirálya, Harry Kane nem talált a hálóba.

A hajrában lőtt góllal nyert rangadót a Liverpool

A legutóbbi döntős Liverpool a 92. percben szerzett góllal győzte le 3-2-re a Paris Saint-Germaint.

A C csoport, és egyúttal a nap rangadóján a Liverpool kezdett jobban. Az angol csapat az első 15 percben szinte labdához sem engedte jutni francia riválisát, és ugyan gólt nem szerzett ekkor, fölénye nyomasztó volt. A folytatásban vezetett néhány veszélyes kontrát a párizsi csapat, ám a 30. percben a hazaiak szereztek vezetést Daniel Sturridge góljával, aki hat és fél év után először volt kezdő BL-meccsen.

Mohamed Szalah, a Liverpool és Neymar, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájában a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2018. szeptember 18-án.
Fotó: Dave Thompson / MTI / AP

A Liverpool ezek után büntetőből gyorsan duplázott, ám sokáig nem örülhetett, mert a PSG még a szünet előtt szépített.

A második félidőben visszafogottabb volt az iram. A Liverpool irányította a játékot, a PSG pedig biztos védekezésből próbált kontrákat vezetni. A hajráig néhány kimaradt hazai helyzetet lehetett feljegyezni, a 84. percben aztán váratlanul egyenlített a vendég együttes Kylian Mbappé találatával.

A házigazdák azonban nem nyugodtak bele a pontvesztésbe, nagy erőkkel rohamoztak, és a csereként beállt Firmino a 92. percben győztes gólt lőtt.

A csoport másik meccsén nagy meglepetésre a Crvena zvezda pontot szerzett a gólképtelen a Napoli ellen.

Az A csoportban az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund is idegenben győzött, míg a D-ben a 3-0-ra győztes Galatasaray került lépéselőnybe.

A Schalke ellen döntetlent elért FC Porto kapuját Iker Casillas védte, immár huszadik idényében pályára lépett a BL-ben, ezzel csúcstartó az európai porondon.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:

AS Monaco (francia)-Atlético Madrid (spanyol) 1-2 (1-2)

FC Bruges (belga)-Borussia Dortmund (német) 0-1 (0-0)

B csoport:

Internazionale (olasz)-Tottenham Hotspur (angol) 2-1 (0-0)

FC Barcelona (spanyol)-PSV Eindhoven (holland) 4-0 (1-0)

C csoport:

Crvena zvezda (szerb)-SSC Napoli (olasz) 0-0

FC Liverpool (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 3-2 (2-1)

D csoport:

Schalke 04 (német)-FC Porto (portugál) 1-1 (0-0)

Galatasaray (török)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 3-0 (1-0)

Borítókép: Messi vigyorog, miután szétkapták a hollandokat

AFP PHOTO / Lluis Gene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!