nem volt kérdés

2021.10.13. 19:10

Fair play-díjat kapott a dán válogatott

A Nemzetközi Fair Play Bizottság díját vette át a dán labdarúgó-válogatott, melynek csapatkapitányát, Christian Eriksent újra kellett éleszteni a nyári Európa-bajnokságon a Finnország elleni mérkőzésen.

Simon Kjær of Denmark during Denmark against Israel, World Cup qualifier at Parken stadium, Copenhagen, Denmark on September 8, 2021. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto) (Photo by Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Ulrik Pedersen

A testület szerdai tájékoztatása szerint az elismerést Kamuti Jenő elnök adta át a nemzeti csapatot képviselő Simon Kjaernek.

Június 12-én az Eb-csoportmeccs első félidejében Eriksen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. Kjaer elsőként ért oda barátjához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az Internazionale futballistáját az életmentő beavatkozás után kórházba szállították. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát, de egyelőre nem tudni, hogy folytathatja-e a pályafutását.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság indoklásában közölte,

a sport szeretete és csapattársuk küzdelme az életéért azt váltotta ki, hogy a felajánlott halasztás helyett a dánok vállalták, hogy társuk érdekében folytatják a mérkőzést.

Ezzel „tanúbizonyságot tettek arról, hogy a szolidaritás, az együttérzés, az egymásért való küzdelem a sport elengedhetetlen része, mely nélkül igazi sport nem létezik”.

Forrás: MTI

Borítókép: a dán válogatott tagjai az Izrael elleni selejtezőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!