osztrák labdarúgás

2021.05.13. 09:15

A Salzburg ismét Ausztria focitrónján

A Red Bull Salzburg sorozatban nyolcadik alkalommal nyerte meg az osztrák labdarúgó-bajnokságot.

FC Red Bull Salzburg's US head coach Jesse Marsch reacts from the sidelines during the Austrian first division Bundesliga football match FC Red Bull Salzburg v RZ Pellets WAC in Salzburg on April 28, 2021. - Salzburg's US coach Jesse Marsch has agreed terms to succeed Bayern Munich-bound Julian Nagelsmann at Bundesliga club RB Leipzig, German media reported on April 28, 2021. (Photo by KRUGFOTO / APA / AFP) / Austria OUT

Forrás: AFP / APA / KRUGFOTO

Fotó: AFP

A salzburgi együttes szerdán a második helyezett Rapid Wien 2-0-s legyőzésével biztosította be újabb bajnoki címét, amely összességében a 15. a klub történetében.

Az amerikai Jesse March irányította együttes sikeréből Szoboszlai Dominik is kivette a részét, aki az idényt még Ausztriában kezdte és télen szerződött a német RB Leipzighez. March a következő szezonban a lipcsei gárda vezetőedzője lesz.

A Salzburg a 2013/2014-es szezontól minden évben az élen végzett bajnokságban, és a 2005/2006-os kiírás óta nem zárt a második helynél hátrébb, összesen 12 bajnoki címet nyert és három ezüstöt gyűjtött az elmúlt 15 évben.

Forrás: MTI

Borítókép: Jesse Marsch jövőre már a lipcseieket igazgatja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!