A teljesítőképesség határán

2024.07.09. 14:14

Világcsúcsok délutánja Párizsban

Fantasztikus eredmények születettek az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat párizsi állomásán, miután női magasugrásban és női 1500 méteres síkfutásban is megdőlt a világrekord a július végén kezdődő párizsi olimpia helyszínén.

Luter Márk

Az ukrán Jaroszlava Mahucsik átugrotta a 210 centire rakott lécet, ezzel megdöntötte a női magasugrás 37 éve fennálló világcsúcsát az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat vasárnap délutáni párizsi versenyén.

Az ukrán Jaroszlava Mahucsik megjavította az egyik legrégebb óta fennálló atlétikai női világrekordot
Az ukrán Jaroszlava Mahucsik megjavította a női magasugrás közel 40 éves világrekordját
Forrás: World Athletics/Facebook

 

Két világcsúcs született Párizsban

A világ- és Európa-bajnok atlétanő első kísérletével jutott át a magasságon, amivel átadta a múltnak az előző rekordot, melyet 209 centiméterrel a bolgár Sztefka Kosztadinova tartott 1987 óta. A tavalyi budapesti világbajnokság aranyérmese a párizsi olimpia nagy esélyese ebben a versenyszámban.

Női 1500 méteres síkfutásban is megdőlt a világcsúcs. A kétszeres olimpiai- és négyszeres világbajnok kenyai Faith Kipyegon 3:49.04 perces teljesítményével hét századmásodpercet faragott tavaly júniusi olaszországi idejéből, tovább javítva a középtáv-futó versenyszám valaha volt legjobb időeredményén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!