Változás

2023.03.24. 12:56

Nincs többé döntetlen vízilabdában a világversenyeken

Az új szabály miatt a pontrendszer is változik a világbajnokságon, olimpián és világkupán, beleértve a korosztályos viadalokat is.

Branislav Mitrovic, a Vasas kapusa a férfi vízilabda Eurokupa elődöntõjében játszott A-Híd VasasPlaket Panioniosz visszavágó mérkőzésen a CsászárKomjádi Sportuszodában 2023. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A jövőben a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a World Aquatics (WA) által szervezett tornákon vízilabdában nem érhet véget döntetlennel egy mérkőzés.

A Magyar Vízilabda Szövetség pénteki beszámolója szerint ez azt is jelenti, hogy a pontrendszer is változik a világbajnokságon, olimpián és világkupán, beleértve a korosztályos viadalokat is. 

A rendes játékidőben elért győzelemért három pont jár, az egyből következő büntetőkkel kiharcolt siker két pontot ér, aki így alulmarad a párbajban, az egy pontot kap, míg a "normál" vesztes továbbra is pont nélkül marad. Az új szabályokat március elején már alkalmazták a világkupa belgrádi - nem magyar érdekeltségű - csoportjában.

Az esetleges hármas holtversenyekre alkalmazott előírás változatlan marad: a három csapat egymás elleni eredményei alapján megállapítják a minitorna első helyezettjét, a második és a harmadik között pedig már csak a két gárda meccsének eredménye számít. Az új szabályok szerint viszont már nem lehet döntetlen, így valamelyik fél mindenképpen jobban jön ki az összevetésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában