Új energiák

2022.07.23. 16:44

Sebastian Coe azt várja, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb vb-je

Nagyszerű a szervezőbizottság, megvan a politikai támogatottság, a stadion pedig fantasztikusan fog kinézni - mondta Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke azt várja, hogy Magyarország 2023-ban minden idők legjobb világbajnokságát rendezze, mert az a céljuk, hogy minden világeseményük jobb legyen, mint az előző.

A brit sportvezető erről az M4 Sportnak adott interjújában beszélt a vasárnapig tartó eugene-i vb-n.

Az 1500 méteres síkfutásban kétszeres olimpiai bajnok Sebastian Coe megemlítette, hogy bár soha nem versenyezett Magyarországon, nagyon sokszor járt már az országban, s júniusban nagy élmény volt számára, hogy - fiatal atlétákkal együtt - ő futhatta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, a jövő évi budapesti vb helyszínén.

Azt várjuk, hogy Magyarország 2023-ban minden idők legjobb világbajnokságát rendezze. Olyanok vagyunk, mint a sportolók, jövő ilyenkor szeretnénk jobbak lenni, mint most, a célunk az, hogy minden világeseményük jobb legyen, mint az előző. S ehhez Budapesten adottak a feltételek: nagyszerű a szervezőbizottság, megvan a politikai támogatottság, a stadion pedig fantasztikusan fog kinézni. - fogalmazott a WA vezetője.

Sebastian Coe úgy véli, hogy a magyar szurkolók nagyon szeretik a sportot és értik az atlétika lényegét.

A mostani, oregoni eseménnyel kapcsolatban kiemelte, hogy ez a 2028-as Los Angeles-i olimpia szempontjából is nagyon fontos, a vb tapasztalatait, eredményeit felhasználva ugyanis szeretnék az atlétikát új energiával feltölteni az Egyesült Államokban. Ennek érdekében a következő hat évben több versenyt akarnak rendezni a tengerentúlon.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!