Labdarúgás

2022.07.13. 19:10

Isztambulon belül váltott klubot Mesut Özil

Mesut Özil világbajnok labdarúgó szerdán közös megegyezéssel szerződést bontott a Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce csapatával, majd az Istanbul Basaksehirhez igazolt.

A török származású német támadó középpályás a Schalke 04, a Werder Bremen és a Real Madrid után az Arsenalban szerepelt, ahonnan tavaly januárban igazolt a Fenerbahce együtteséhez. Utóbbiban 36 mérkőzésen nyolc gólt szerzett, de miután nézeteltérése támadt Ismail Kartal ideiglenes vezetőedzővel, kizárták a keretből. A 33 éves futballista helyzete az új szakvezető, Jorge Jesus kinevezése után sem javult.

Az Istanbul Basaksehir 2017 és 2020 között sorozatban négyszer végzett dobogós helyen a török élvonalban – két éve bajnok lett –, legutóbb pedig a negyedik helyen zárt. Azt egyelőre nem közölték, Özil szerződése mennyi időre szól.

Borítókép: Mesut Özil korábbi világbajnok német válogatott labdarúgó, a Fenerbahce új játékosa az isztambuli bemutatásán 2021. január 27-én. Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában