Forma-1

2022.05.31. 19:42

Pérez 2024-ig hosszabbított a Red Bullnál

A rutinos mexikói versenyző 2011 óta tagja az F1-es mezőnynek.

Meghosszabbította szerződését és így 2024-ig biztosan a Red Bull Forma-1-es csapat versenyzője marad Sergio Pérez, a múlt vasárnapi Monacói Nagydíj győztese.

A 32 éves mexikói pilótával megkötött új megállapodásról kedden közleményben számolt be az istálló.

Pérez tavaly óta versenyez a Red Bullnál, melynek színeiben az előző idényt a világbajnoki pontverseny negyedik helyén zárta, az Abu-Dzabiban rendezett zárófutamon pedig nagy szerepet vállalt abban, hogy csapattársa, Max Verstappen megnyerje a vb-címet.

A rutinos mexikói versenyző 2011 óta tagja az F1-es mezőnynek, 220 futamon indult, háromszor győzött, 19 dobogós helyezése mellett egy pole pozíciója is van. A vasárnapi monacói viadalt megelőzően tavaly Bakuban, 2020-ban pedig – még a Racing Pointtal – Bahreinben nyert versenyt.

Pérez korábbi szerződése az esztendő végéig szólt.

Borítókép: Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője ünnepel a pódiumon, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíját a monte-carlói utcai pályán 2022. május 29-én. Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában