Bundesliga

2022.05.24. 20:05

Az edző után az elnök is távozik a bennmaradást kiharcoló Herthától

Távozik a Hertha BSC éléről a labdarúgóklub elnöke, annak ellenére, hogy a gárda hétfőn este, az osztályozón kiharcolta az élvonalban maradást.

Tájékoztattam a klubvezetést arról, hogy lemondok elnöki tisztségemről

– fogalmazott a 71 esztendős Werner Gegenbauer. Kiemelte: „büszke és hálás”, amiért 14 évig irányíthatta a klubot, melyet „megtiszteltetés volt szolgálni”.

Az egyesület befektetője, Lars Windhorst az elmúlt időszakban kritizálta a Herthát több pályán kívüli vita és az együttes formája miatt is. Gegenbauer szerint ugyanakkor elhatározásának nincs köze ehhez, mivel „soha semmiféle személyes nézeteltérés” nem volt köztük.

Kedden délelőtt Felix Magath vezetőedző jelentette be, hogy a cél teljesítése után nem folytatja munkáját a berlini együttesnél, amely még Dárdai Pál irányításával kezdte el a szezont, a magyar szakembert november végén felmentették, majd Tayfun Korkut ült a kispadra, őt követte márciusban Magath.

Borítóképünkön Werner Gegenbauer. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában