Labdarúgás

2022.04.20. 10:00

Ausztráliában játszik felkészülési meccset Brazília Argentína ellen

Június 11-én Ausztráliában játszik barátságos mérkőzést a november 21-én kezdődő katari világbajnokságra készülő brazil és argentin labdarúgó-válogatott.

A két csapat legutóbb tavaly szeptemberben, Sao Paulóban találkozott vb-selejtezőn, de akkor néhány perc után félbeszakadt a meccs, mert a brazíliai egészségügyi hatóságok bementek a pályára és leküldtek onnan négy argentin futballistát, akik megsértették a koronavírus-járvánnyal összefüggésben elrendelt karanténkötelezettségi szabályokat. Később mindkét válogatott kijutott a katari vb-re, a félbeszakadt összecsapást pedig nem pótolták.

Szerdán Victoria állam kormányzata jelentette be, hogy a brazil-argentin felkészülési találkozót a Melbourne Cricket Groundon rendezik majd, ahol öt évvel ezelőtt 95 ezer néző látogatott el a két együttes mérkőzésére.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az argentinoknál pályára lép-e majd a júniusi összecsapáson a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, valamint a braziloknál a legnagyobb sztár, Neymar.

A katari vb-n Argentína a C csoportban szerepel Szaúd-Arábia, Mexikó és Lengyelország mellett, míg a brazilok a G csoportba kerültek Svájc, Kamerun és Szerbia társaságában.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában