Rövidpályás úszó-vb

2021.12.17. 16:51

Jakabos Zsuzsanna hatodik lett 200 méter pillangón Abu-Dzabiban

A győriek versenyzője a péntek délelőtti előfutamból a hatodik legjobb idővel (2:06.41) került a fináléba, ahogyan ő fogalmazott, ezzel még saját magát is meglepve, hiszen rendkívül erős volt a mezőny, benne többek között az olimpiai bajnok Csang Jü-fejjel, aki húzta őt.

A novemberi kazanyi Európa-bajnokságon ebben a számban negyedik Jakabosnak - aki a viadal csütörtöki nyitónapján hetedik volt 400 méter vegyesen, illetve a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként is - a fináléban remek hajrával, 2:06.82 perces idővel sikerült holtversenyben a hatodik helyet megszereznie az olasz Ilaria Cusinatóval.

 A számot nagy fölénnyel a kínaiak olimpiai bajnoka, Csang Jü-fej nyerte.

"Az olimpia után úgy voltam vele, hogy ezt az őszt mindenképpen megpróbálom, feláldoztam például a nyaralásomat, és összeszorított fogakkal végigmegyek, hiszen februártól óriási munkát tettünk bele. Tokióban, ugye, csak a gyorsváltóban indultam, pedig a cél az lett volna, hogy ott úszhassak egy 200 pillangót, ami miatt a vegyesre nem is igazán készültünk" - nyilatkozta Jakabos az MTI-nek, hozzátéve, összességében rendkívül elégedett azzal, hogy eddigi három számában döntőt tudott úszni.

Megjegyezte, az is nagy dolog, hogy ősszel bírta azt a megterhelést, amely a Nemzetközi Úszóligában, illetve a világkupákon való folyamatos szerepéssel, és gyakran két-három naponkénti utazással járt.

A női 200 méter pillangó eredménye:

Világbajnok: Csang Jü-fej (Kína) 2:03.01 perc

2. Charlotte Hook (Egyesült Államok) 2:04.35

3. Lana Pudar (Bosznia-Hercegovina)  2:04.88

...

6. JAKABOS ZSUZSANNA 2:06.82

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában