f1

2021.09.07. 17:30

George Russell a Mercedesnél folytatja

George Russell a Williamstől a Mercedeshez igazol, így jövőre a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal együtt brit kettőse lesz a Forma-1-es csapatnak.

(FILES) In this file photo taken on August 1, 2021, Williams' British driver George Russell looks on during a 'We Race As One' ceremony ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest. - George Russell will join Mercedes next season, the F1 team announced on September 7, 2021. (Photo by FLORION GOGA / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Florion Goga

Russell – aki az idei sorozatban 13 futam után a 15. helyen áll – Valtteri Bottas helyét veszi át, a finn pilóta az Alfa Romeóhoz távozik az idény végén.

„Ez egy hatalmas lehetőség és szeretném mindkét kezemmel megragadni. De nincsenek illúzióim a kihívás mértékét illetően, meredek lesz. Felnéztem Lewisra, mióta gokartoztam. Lehetőségem lesz tanulni valakitől, aki a pályán és azon kívül is példakép lett. Csak hasznom lehet belőle versenyzőként és emberként is” – nyilatkozott Russell.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!