Liga 1

2021.09.29. 16:33

Bölöni ülhet a Sepsi padjára

A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata megvált Leo Grozavu vezetőedzőtől – közölte a Székely Sport (sport.szekelyhon.ro) portál. A Digisport.ro portál úgy tudja, hogy a klub Bölöni Lászlóval tárgyal.

Gent's new coach Laszlo Boloni pictured during a press conference of Belgian first division team KAA Gent to present their new coach, at the Ghelamco Arena, Thursday 20 August 2020. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)

Forrás: AFP / BELGA MAG / Belga

Fotó: Virginie Lefour

A romániai Liga 1-ben játszó székelyföldi csapat hivatalosan nem jelentette be az edzőváltást, de Diószegi László klubtulajdonos kedd este a közösségi oldalán közölte, hogy szerdától Ilyés Róbert másodedző vezeti a gárdát Kulcsár László másodedző segítségével. A Székely Sportnak adott nyilatkozatában hozzátette: ez csak ideiglenes megoldás, hiszen Ilyés Róbert nem rendelkezik a szükséges képesítéssel, így csak rövid ideig irányíthat élvonalbeli klubot.

A Digisport.ro portál azt az értesülését közölte, hogy

a székelyföldi klub Bölöni Lászlóval tárgyal, aki májusban távozott az athéni Panathinaikosz kispadjáról, és azóta nincsen csapata.

A Sepsi OSK az együttest 2019 novembere óta irányító Leo Grozavuval érte el legnagyobb sikereit. Az elmúlt idényben a csapat a bajnokság negyedik helyén végzett, és az Európa-liga selejtezőjében is kipróbálhatta magát.

A bajnokság 2021-2022-es idényében azonban rosszul kezdett a Sepsi.

Tíz forduló alatt mindössze egy győzelmet sikerült elkönyvelnie. Hat döntetlennel és három vereséggel a tabella a 12. helyén áll.

A Sepsi OSK kedden jelentette be, hogy a járvány romániai előretörése miatt bizonytalan ideig elhalasztja az október 8-ra meghirdetett stadionavatót, amelyre a dunaszerdahelyi DAC-t várták Sepsiszentgyörgyre.

Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke egy helyi rádiónak adott interjúban elmondta: a stadion elkészült, a működéshez szükséges engedélyeket beszerezték, és

a tervek szerint október közepétől már az új létesítményben játszik a csapat.

Úgy vélte azonban, hogy nem lenne korrekt a szurkolókkal szemben, ha olyan stadionavatót kellene tartaniuk, amelyre a járványügyi előírások miatt csak az ülőhelyek harmadára fogadhatnának nézőket.

Forrás: MTI

Borítókép: Bölöni lehet az új edző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!