megérte...

2021.08.31. 10:20

Potom pénzért költözött Ronaldo Manchesterbe

A Juventus kedden bejelentette, hogy 15 millió eurót kapott a Manchester Unitedtől a portugál futballsztárért, Cristiano Ronaldóért, de ez az összeg – bizonyos feltételek teljesülése esetén – nyolcmillióval nőhet.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo in action during a training session at Cidade do Futebol training camp in Oeiras, Portugal, on August 30, 2021, as part of the team's preparation for the upcoming FIFA World Cup Qatar 2022 qualifying football match against Ireland. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto) (Photo by Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Pedro Fiuza

Az ötszörös aranylabdás, 36 éves játékos átigazolását pénteken közölték a felek, akkor azonban nem hozták nyilvánosságra az üzlet anyagi részleteit. Ronaldót egy évig még szerződés kötötte a torinóiakhoz, régi-új klubjával pedig kettő plusz egy évre szóló megállapodást kötött.

„A Manchester United mindig különleges helyet foglalt el a szívemben, és el vagyok ragadtatva attól a sok üzenettől, amit péntek óta kaptam”

- fogalmazott Ronaldo, aki a soron következő világbajnoki selejtezők után csatlakozik csapatához.

„Alig várom, hogy ismét az Old Traffordon játszhassak, telt ház előtt és láthassam a szurkolókat. Remélem, hogy eredményes szezonunk lesz!”

A portugál válogatottal 2016-ban Európa-bajnok futballista 2003 nyarán, a Sporting Lisboától szerződött először az MU-hoz, amellyel 2009-ig nyolc trófeát – közte 2008-ban Bajnokok Ligáját – nyert. A támadó pályafutása első aranylabdáját 2008-ban, a Manchester United játékosaként nyerte, aztán 2009-ben akkor világrekordot jelentő 94 millió eurós összegért igazolt a Real Madridhoz. A Juventushoz három éve szerződött 100 millió euróért.

A 179-szeres portugál válogatott futballista a Premier League-ben 196 meccsen 84 gólt szerzett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!