psg

2021.08.17. 19:00

Messi jövő hétvégén pályára lép új csapatában

Lionel Messi jövő vasárnap, a Stade de Reims elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen mutatkozik be a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatában – adta hírül a Sky Sports.

(From R) Paris Saint-Germain's Argentinian midfielder Leandro Paredes, Paris Saint-Germain's Argentinian forward Angel Di Maria, Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi and Paris Saint-Germain's Argentinian forward Mauro Icardi attend a training session at the Camp des Loges Paris Saint-Germain football club's training ground in Saint-Germain-en-Laye on august 13, 2021. (Photo by Bertrand GUAY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Bertrand Guay

Debütálását hatalmas érdeklődés előzi meg az argentin futballsztárnak, aki javában edz, mert még nincs kirobbanó formában, ezért is halasztották augusztus végére első fellépését új csapatában. Legutóbb július 10-én, a Copa America döntőjében volt pályán, amikor csapata 1-0-ra győzte le a házigazda brazil válogatottat.

A 34 éves Messi, miután ingyen igazolhatóvá vált, egy hete írta alá két esztendőre szóló – egyéves hosszabbítási lehetőséget tartalmazó – szerződését a PSG-vel. Előző együttesénél, az FC Barcelonánál június végén lejárt a kontraktusa, és bár mindkét fél egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, a katalán klub augusztus 5-én bejelentette, hogy „pénzügyi és strukturális akadályok” miatt végül nem tudtak új szerződést kötni.

Messi a Barca felnőttcsapatában 2004 óta 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. Egyebek mellett a Bajnokok Ligáját négyszer, a bajnokságot tízszer nyerte meg, számtalan egyéni díja közül – a hat Aranylabdán kívül – kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Forrás: MTI

Borítókép: jó hangulatban telnek a párizsi edzések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!