chelsea

2021.05.12. 11:45

Tuchel direkt nem szól az átigazolásokról

A labdarúgó Bajnokok Ligájában döntős Chelsea vezetőedzője nem akar beszélni az átigazolásokról a mostani szezon vége előtt.

Chelsea's German head coach Thomas Tuchel reacts during the English FA Cup semi-final football match between Chelsea and Manchester City at Wembley Stadium in north west London on April 17, 2021. (Photo by Ben STANSALL / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Ben Stansall

A német szakember azt mondta, nem szándékozik megtörni a csapatnál uralkodó harmóniát és optimizmust azzal, hogy már most elkezd nyilatkozni a lehetséges átigazolásokról.

Tuchel és segítője, Lőw Zsolt január végén vette át a Chelsea irányítását, és a BL mellett az FA Kupában is fináléig vezette az együttest, amely szerda (ma) este az Arsenalt fogadja a Premier League 36. fordulójában. A londoni Kékek egy győzelemmel gyakorlatilag bebiztosíthatják azt, hogy a következő szezonban is a BL főtábláján kezdhessék meg a szereplést.

„Az átigazolási időszakok meg tudják határozni a hangulatot egy klubnál, de a Chelsea-nél eddig csak az edzősködéssel kellett foglalkoznom, azzal pedig egyáltalán nem, hogy hozunk-e, vagy elengedünk-e valakit”

- jelentette ki Tuchel, hozzátéve, ő elsősorban edző, és folyamatosan azon dolgozik, hogy egyre jobbá tegye a csapatát.

„Nem akarom megzavarni a jelenlegi atmoszférát sem saját magam, sem pedig más valaki miatt”

- mondta.

A 47 éves tréner ugyanakkor kijelentette, vannak ötleteik a keret megerősítésére vonatkozóan, ezzel azonban egyelőre nem foglalkoznak, most csak az idény sikeres befejezésére koncentrálnak.

A Chelsea szombaton a Leicester City ellen vívja az FA Kupa döntőjét, május 29-én, a BL fináléjában pedig a friss angol bajnok Manchester Cityvel csap majd össze.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!