nhl

2021.05.10. 08:22

Még bejuthat a rájátszásba a Calgary

A Calgary Flames 6-1-re legyőzte a vendég Ottawa Senators csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján, sikerével pedig életben tartotta reményeit a rájátszásra.

A hazaiak mind a hat találatát más ütötte, közülük Matthew Tkachuk és Johnny Gaudreau kétszer az előkészítésben is jeleskedett, a kapus Jacob Markström pedig 20 lövésből 19-et hárított. A Calgary a mostani siker ellenére a kiesés szélén táncol, ugyanis a rájátszás utolsó kiadó helyéért mind a négy hátralévő mérkőzését meg kell nyernie, a rivális Montreal Canadiens együttesének pedig mindkettőt el kell veszítenie a rendes játékidőben.

A másik vasárnapi összecsapáson a Chicago Blackhawks többek között Alex DeBrincat duplájával 4-2-re múlta felül a Dallas Stars gárdáját. Az amerikai támadó szezonbeli 31. találatával feljött a góllövőlista harmadik helyére. Patrick Kane két gólpasszal vette ki a részét a sikerből, így a pontlistán ötödik, az előkészítésekben pedig második helyen áll. A chicagói kapus, Kevin Lankinen 37 lövést védett.

Eredmények:

Calgary Flames-Ottwaw Senators 6-1

Chicago Blachhawks-Dallas Stars 4-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!