Vb-selejtezők

2021.03.28. 11:49

Ronaldo dühöng az „ellopott” gól miatt

Dühösen és elkeseredetten fogadta Cristiano Ronaldo, a portugálok futballsztárja, hogy egy meg nem adott gól miatt csapata csak 2-2-es döntetlent játszott Szerbiában a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának szombati játéknapján.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo gestures during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group A football match between Serbia and Portugal at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, on March 27, 2021. (Photo by pedja milosavljevic / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pedja Milosavljevic

Az Európa-bajnoki címvédő portugál válogatott két góllal vezetett már a félidőben Belgrádban, de a hazaiak kiegyenlítettek. A hosszabbítás harmadik percében aztán Ronaldo egy előreívelt labdát kapásból elgurított a kifutó kapus mellett, és a labda – a televíziós felvételek tanúsága szerint – teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Stefan Mitrovic kirúgta. A portugálok ünnepelni kezdtek, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban továbbot intett, majd sárga lapot mutatott fel a reklamáló Ronaldónak.

Mivel nem állt rendelkezésre videobíró, ezért nem lehetett visszanézni az esetet.

A portugálok 36 éves ásza a lefújás után mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és az öltözőbe viharzott. Később közösségi oldalán úgy vélekedett:

„Egy egész nemzetet bántottak meg ma este. A legnagyobb megtiszteltetés számomra, hogy Portugália csapatkapitánya lehetek, és ez mindig így marad, néha azonban nehéz idők járnak. Most fel kell emelnünk a fejünket, és szembenézni a következő kihívással”

- fejtette ki a Juventus csatára.

Két forduló után az A csoportban az éllovas Szerbiának és Portugáliának is négy pontja van.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!