F1

2021.03.29. 12:00

Egyértelmű szabályokat akar Toto Wolff

Világos szabályokat és az előírások egyértelmű értelmezését sürgeti Toto Wolff, a Forma–1-ben világbajnoki címvédő Mercedes csapatfőnöke.

Toto Wolff, Team Principal & CEO of the Mercedes-AMG Petronas F1 Team smiles after the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 28, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Giuseppe Cacace

A 49 esztendős szakember annak ellenére nyilatkozott így, hogy a vasárnapi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a szabályok félreértéséből éppen az ő csapata és vb-címvédő versenyzője, Lewis Hamilton profitált.

„Következetesnek kell lennünk akkor, amikor az előírásokat megfogalmazzuk”

– mondta Wolff, utalva arra, hogy Szahírban a futam közben derült ki, hogy a négyes kanyarban az aszfaltcsík elhagyása büntetést von maga után.

„A verseny közben, váratlanul szembesültünk vele, hogy előnyként is értelmezhető, ha valaki szélesebben veszi ezt a kanyart, és így akár büntetés is lehet belőle”

– magyarázta a Mercedes csapatfőnöke, és hozzátette, azonnal tájékoztatták erről mindkét versenyzőjüket.

A futam hajrájában aztán Max Verstappen (Red Bull) éppen ebben a kanyarban előzte meg az élen álló Hamiltont, de mivel szélesen vette a négyes kanyart, rövidesen visszaengedte maga elé a címvédőt, akit aztán a leintésig már nem tudott megelőzni.

„Ő pontosan ugyanannyira zavart volt, mint a nézők” – jelentette ki Wolff. Szerinte a szabályoknak „tisztáknak és világosaknak kell lenniük, nem pedig valamiféle Shakespeare-drámának különböző értelmezési lehetőségekkel”.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!