tenisz

2021.02.15. 09:10

Történelmet írtak az oroszok az Australian Openen

A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal háromszettes győzelemmel jutott negyeddöntőbe hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Russia's Daniil Medvedev reacts on a point against Mackenzie McDonald of the US during their men's singles match on day eight of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 15, 2021. (Photo by David Gray / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: David Gray

A hússzoros Grand Slam-tornagyőztes sztár a nyolcaddöntőben összességében simán nyert az olasz Fabio Fognini ellen, azonban a második játszmában brékhátrányból kellett visszajönnie.

Történelmet írtak az orosz férfi teniszezők Melbourne-ben, ugyanis Aszlan Karacev után hétfőn újabb két játékos, Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov is kiharcolta a továbbjutást: az open-era történetében

még soha nem jutott be egyszerre három orosz játékos egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe.

Medvegyev az amerikai Mackenzie McDonald ellen három szettben nyert, Rubljov ellenfele, a norvég Casper Ruud pedig két játszma után visszalépett. A két orosz egymás ellen küzd majd a legjobb négyért.

A női versenyben lesz egy tisztán amerikai negyeddöntő: a pályafutása során először nyolc közé jutó Jessica Pegula az ötödik helyen kiemelt ukrán Jelina Szvitolina, míg Jennifer Brady a horvát Donna Vekic felett diadalmaskodott.

Eredmények, nyolcaddöntő:

férfiak:

Nadal (spanyol, 2.)–Fognini (olasz, 16.) 6:3, 6:4, 6:2

Medvegyev (orosz, 4.)–McDonald (amerikai) 6:4, 6:2, 6:3

Rubljov (orosz, 7.)–Ruud (norvég, 24.) 6:2, 7–6 (7–3) után Ruud visszalépett

nők:

Pegula (amerikai)–Szvitolina (ukrán, 5.) 6:4, 3:6, 6:3

Brady (amerikai, 22.)–Vekic (horvát, 28.) 6:1, 7:5

Borítókép: Medvegyev a McDonald elleni meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!