hivatalos

2020.12.29. 11:30

Menesztették Tuchelt a PSG éléről

A francia labdarúgó-bajnokságban címvédő Paris Saint-Germain irányítói kedden közleményben jelentették be, hogy menesztették a vezetőedzői posztról Thomas Tuchelt.

(FILES) This file photo taken on February 17, 2020 in Dortmund shows Paris Saint-Germain's German coach Thomas Tuchel during a press conference. - Just four months after leading Paris Saint-Germain to a first Champions League final, Thomas Tuchel has been dismissed by the French side, the club officially announced on December 29, 2020. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ina Fassbender

A Ligue 1 tabelláján most harmadik párizsi egyesület katari elnöke megköszönte a német trénernek és stábjának az elmúlt években végzett munkát. Ez pedig azt jelenti, hogy a másodedző,

Lőw Zsolt Tuchellel együtt távozni kényszerül a francia fővárosból.

A PSG a közleményben emlékeztetett rá, hogy a 47 esztendős szakember 2018 júliusában vette át a csapat irányítását, és 127 tétmérkőzésen 95 győzelmet aratott 12 döntetlen, valamint 20 vereség mellett. Kiemelték, hogy Tuchel két bajnoki címet, valamint Francia Kupát és Ligakupát is nyert a PSG-vel, amely augusztusban fennállása során először játszhatott a Bajnokok Ligája döntőjében.

Tuchel távozásáról már karácsonykor beszámoltak német és francia lapok, de a hivatalos megerősítésére eddig várni kellett.

A PSG vezetőedzői posztjára sajtóhírek szerint az argentin Mauricio Pochettino a legesélyesebb jelölt,

ő pedig állítólag arra készül, hogy kinevezése esetén honfitársát, a hatszoros aranylabdás Lionel Messit Barcelonából Párizsba csábítsa.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!