Járvány

2020.05.26. 10:56

Hat veszprémi és négy szegedi jelölt is a BL álomcsapatában

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden indította a szavazást, amelyen a Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének álomcsapatát választják meg a szurkolók.

Az EHF honlapja arról számolt be, hogy

az 50 jelölt 18 csapatból jött össze, győztest tíz kategóriában hirdetnek, a „klasszikus” hét poszt mellett a legjobb védőt, a legjobb fiatal játékost és a legjobb edzőt is díjazzák.

A Veszprémből Sterbik Árpád, Dragan Gajic, Petar Nenadic, Rasmus Lauge, Manuel Strlek és Blaz Blagotinsek került be, míg a Szegedet Mikler Roland, Bogdan Radivojevic, Jorge Maqueda és Bánhidi Bence képviseli. Az edzők között a veszprémieket irányító David Davis van ott a jelölteknél, míg az öt legjobb fiatal közé bekerült Szita Zoltán, a lengyel Wisla Plock magyar válogatott balátlövője is.

A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, majd az EHF április végén úgy döntött, törli az egyenes kieséses szakaszt. Ezért december 28-29-én rendezik Kölnben a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain, a német THW Kiel és a Telekom Veszprém részvételével a négyes döntőt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!