a doppingbotrány hatása

2020.05.17. 19:59

Eddig három orosz atléta indulhat semleges színekben

Huszonnyolc orosz élatléta kérte, de eddig csak három kapta meg az engedélyt arra, hogy semleges színekben indulhasson a jövő nyári tokiói olimpián.

Margarita Pahnockajának, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) főigazgató-helyettesének közlése szerint a Nemzetközi Atlétika Szövetség (WA) által elvárt – a tiszta felkészülést igazoló, így rajtjogot biztosító – dokumentumok birtokában a 2019-ben világbajnok magasugró Marija Laszickene, a rúdugrásban vb-győztes Anzselika Szidorova és a világbajnoki második gátfutó, Szergej Subenkov számolhat jelenleg olimpiai részvétellel.

A sportági világszövetség 2015 novemberében tiltotta el az oroszokat a nemzetközi versenyektől, mivel kiderült, az országban rendszerszintű doppingolás folyt. A versenyzőknek ugyanakkor a WA biztosította a lehetőséget, hogy külön, egyedi engedéllyel semleges színekben ott lehessenek a nemzetközi viadalokon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!